VIDEO: Ministrul Mediului din Guvernul Cioloş plimbat gratuit cu elicopterul pe banii miliardarilor din Conservation Carpathia

Publicat la: 01.05.2019| Comentarii|Fisiere atasate
 
VIDEO: Ministrul Mediului din Guvernul Cioloş plimbat gratuit cu elicopterul pe banii miliardarilor din Conservation Carpathia

Daniela Cristina Paşca Palmer a zburat cu elicopterul plătit de Conservation Carpathia

 

ÎCCJ: transportul gratuit cu elicopterul al unui oficial reprezintă infracţiunea de dare de mită

 

Şapte întrebări pentru Dacian Cioloş şi PLUS

 

 

Probe obţinute în instanţă demonstrează că cel puţin o parte din campania de imagine pentru promovarea conceptului “Munţii Făgăraş – un Yellowstone European” desfăşurată în anul 2016 de Cristina Daniela Paşca Palmer, ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor în Guvernul Cioloş, a fost plătită de cetăţenii străini organizaţi în Fundaţia Conservation Carpathia.

 

 

Statul Român a preluat un proiect particular de constituire a unui parc naţional, public sau privat, în Munţii Făgăraş, şi l-a transformat într-un proiect de stat, după ce ministrul Paşca Palmer a beneficiat de un transport gratuit cu elicopterul, însoţit de o campanie de imagine la care a participat toată mass-media din România.

 

La 23 februarie 2016 ministrul Mediului din Guvernul Cioloş survolează cu un elicopter Munţii Făgăraş, însoţită de Cristoph Promberger şi de 5 echipe de televiziune. Deplasarea cu elicopterul şi concluziile ministrului sunt mediatizate intens la toate televiziunile şi în presa scrisă.

 

Paşca Palmer în elicopter cu Cristoph Promberger

 

La 24 februarie 2016 doamna Cristina Daniela Paşca Palmer este invitată la Realitatea TV, la Jocuri de Putere cu Rareş Bogdan, şi laudă eforturile unei organizaţii neguvernamentale de a cumpăra terenurile din zona Munţilor Făgăraş. Deşi organizaţia nu este menţionată, este vorba evident de Fundaţia Conservation Carpathia. Afirmaţiile doamnei ministru erau false, întrucât acest ONG nu cumpărase niciun metru pătrat de teren, toate achiziţiile erau făcute de societăţile comerciale oferite ca vehicul de familia Promberger milionarilor/miliardarilor din consiliul director al Conservation Carpathia. De altfel, o parte din tranzacţii erau încheiate în anii 2007 – 2009 (cel puţin 3468 hectare), anterior înfiinţării fundaţiei.

 

Paşca Palmer “recepţionând” ideile lui Cristoph Promberger, cu Alexander von Bismark (EIA) spectator.

 

Ministrul Paşca Palmer anunţă un parc naţional uriaş, unic în Europa, de peste 250.000 hectare, un Yellowstone European:

 

Dacă îl declarăm ca şi (sic!) parc naţional să avem realmente un parc cu valoare emblematică, cu valoare de icoană, ca să spun aşa, un Yellowstone al Europei

 

La 25 februarie 2016, la Hotelul Sheraton, Bucureşti, Fundaţia Pro Park (ce aparţinea secretarului de stat din Ministerul Mediului, Erika Stanciu, care era şi membru în Consiliul Director al Fundaţiei Conservation Carpathia) şi alte ONG-uri organizează Forumul Pădurilor, o întrunire festivistă care să încununeze campania din zilele anterioare a ministrului Paşca Palmer.

 

Paşca Palmer cu Charles Ottley şi Alex Găvan

 

Bogdan Ioan Tudor Todoran, preşedinte Nostra Silva, sesizează public că ministrul Paşca Palmer a zburat cu elicopterul pe banii Conservation Carpathia şi îi solicită demisia.

 

Sper că aţi fost naivă! Dacă nu aţi fost naivă, eu vă cer public demisia pentru că nu este normal să vă faceţi imagine pe banii unei fundaţii private!

 

Ministrul Mediului numit de Dacian Cioloş refuză să dea explicaţii, apreciind că acuzaţiile Nostra Silva nu sunt “într-o notă constructivă“:

 

Nu ştiu ce să răspund. Dar consider că afirmaţiile dumneavoastră aicia nu au fost într-o notă constructivă şi de a găsi soluţii. Sunt o notă de atac personal la care decid să nu răspund!

 

La 14 septembrie 2016, Guvernul Cioloş, fără nicio consultare publică, aprobă la propunerea ministrului Paşca Palmer un memorandum prin care se declanşează procedurile de înfiinţare a Parcului Naţional Munţii Făgăraşun Yellowstone European, după dictarea miliardarilor din Conservation Carpathia.

 

La 27 aprilie 2018, la Tribunalul Braşov, în urma unui interogatoriu de aproape 8 ore, Cristoph Franz Johannes Promberger recunoaşte că Fundaţia Conservation Carpathia a plătit deplasarea cu elicopterul a Ministrului Mediului din Guvernul Cioloş, Cristina Daniela Paşca Palmer.

 

Judecător: Recunoaşteţi că la începutul anului 2016 a avut loc o deplasare cu elicopterul în zona munţilor Făgăraş, deplasare la care aţi participat dumneavoastră şi doamna Cristina Daniela Paşca Palmer?

 Cristoph Promberger: Da.

Cristoph Promberger: Şi au fost mai multe persoane din minister, printre ele doamna Paşca Palmer.

Judecător: Recunoaşteţi că plata zborului cu elicopterul s-a făcut de către Fundaţie?

 Cristoph Promberger: Dacă s-a plătit? Da.

 

Dacă Ministrul Mediului, Paşca Palmer, nu ştia ce să răspundă în anul 2016, arătăm noi că într-o cauză similară, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit că transportul gratuit cu elicopterul al unui oficial reprezintă infracţiunea de dare de mită.

 

Redăm, în extras, o parte din considerentele instanţei:

 

Infracţiunea de luare de mită constă în fapta funcţionarului care, direct sau indirect, pretinde ori primeşte bani sau alte foloase, care nu i se cuvin (…). Sfera noţiunii de foloase este largă şi include orice avantaj de natură patrimonială. (…) În cazul luării de mită, actul pe care făptuitorul îl îndeplineşte poate fi ilicit dar şi licit.

 

În speţă, cuantumul transportului cu elicopterul pe ruta Bucureşti – Târgu Mureş şi retur a fost stabilit prin raportul de expertiză judiciară contabilă efectuat în faza de judecată la suma de 6.647 euro şi a fost suportat de inculpatul (…) pentru inculpatul (…)”

 

Inculpatul (…) a beneficiat de transport gratuit cu elicopterul nu în calitatea sa de persoană privată (…) ci în calitate de oficial (…) pentru a-şi îndeplini o îndatorire de serviciu“.

 

Prin urmare, la data de 21 mai 2011 inculpatul (…) a primit un folos patrimonial constând într-un transport gratuit cu elicopterul care nu i se cuvenea în scopul de a îndeplini un act privitor la îndatoririle sale de serviciu (…)”.

 

(Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, secţia penală, decizia 123/A din 8 aprilie 2015, Dosarul “Mită în elicopter“)

 

Îngrijorător este faptul că “tehnocraţii” din Guvernul Cioloş ţin strâns legătura cu evenimentele organizate de Conservation Carpathia şi ONG-urile care îi susţin activitatea: la 22 octombrie 2018, la Athenee Palace Hilton, Bucureşti, Dacian Cioloş se fotografiază cu Cristoph Promberger la un eveniment la care participă şi Erika Stanciu.

 

Dacian Cioloş şi Cristoph Promberger, 22 octombrie 2018

 

Solicităm o reacţie publică din partea domnului Dacian Cioloş:

 

  1. Susţine acţiunile agresive (şi de multe ori ilegale – a se vedea aici şi aici) de cumpărare a Munţilor Făgăraş de către miliardarii organizaţi în Fundaţia Conservation Carpathia?

 

  1. Cine a propus-o în anul 2015 pe doamna Cristina Daniela Paşca Palmer pentru postul de Ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor?

 

  1. Cine i-a propus pe Erika Stanciu şi Traian Lasco secretari de stat la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (la păduri, respectiv biodiversitate) în condiţiile în care aveau şi calitatea de membri ai consiliului director al Fundaţiei Conservation Carpathia?

 

  1. Mai susţine Memorandumul din 14 septembrie 2016 privind înfiinţarea Parcului Naţional Munţii Făgăraş, în contextul în care proiectul a fost promovat în Guvernul Cioloş printr-un evident conflict de interese şi în contextul în care miliardarii din Conservation Carpathia doresc achiziţionarea a 100.000 hectare în Munţii Făgăraş?

 

  1. Care este poziţia sa cu privire la campania de imagine şi plimbarea cu elicopterul a doamnei ministru Cristina Daniela Paşca Palmer pe banii Fundaţiei Conservation Carpathia?

 

  1. Dacă a susţinut-o pe doamna Cristina Daniela Paşca Palmer pentru postul de secretar executiv al Convenţiei Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) privind Diversitatea Biologică şi dacă cunoaşte persoanele care au propus-o pentru această funcţie?

 

  1. Care este poziţia Partidului Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţi faţă de iniţiativa de înfiinţare a Parcului Naţional Munţii Făgăraş, faţă de schimbarea radicală a structurilor funciare prin achiziţiile masive ale cetăţenilor străini şi care sunt obiectivele pe termen lung în privinţa dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole şi forestiere?
 
Top