Ministrul Costel Alexe: Haos şi dezastru inimaginabil în pădurile Romȃniei!

Publicat la: 26.11.2019| Comentarii
 
Ministrul Costel Alexe: Haos şi dezastru inimaginabil în pădurile Romȃniei!

Despre Conservation Carpathia:

 

“Şi care (sic!), eu personal, ca ministrul Mediului, le mulțumesc!”

 

Noul ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a prezentat, din vȃrful muntelui, situația pădurilor din Romȃnia.

 

 

Puțin confuz (probabil din cauza ceții) a cam încurcat acordurile gramaticale şi, într-un discurs presărat cu greşeli de exprimare, ministrul posesor de doctorat, masterat şi două facultăți a zis:

 

  • în Romȃnia, în ultimii ani, pădurea a fost exploatată haotic;

 

  • cele mai mari probleme sunt în pădurile private (o situație dezastruoasă);

 

  • pădurile au fost exploatate, legal şi ilegal, cu ajutorul silvicultorilor;

 

  • dezastrul la care s-a ajuns este inimaginabil;

 

  • Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor ar trebui să aibă rolul de avertizor public (!?!?!?);

 

  • de la anul (2020) vom avea “şantiere întregi” de regenerare în pădurile Romȃniei.

 

Concluzia noului ministru: “În momentul de față, la nivel național, este un haos inimaginabil care se petrece în pădurile Romȃniei!

 

O excelentă promovare şi publicitate făcută industriei lemnului din Romȃnia!

 

Ministrul Costel Alexe, probabil în funcția asumată de “prim-avertizor“, a transmis astfel un semnal de încredere partenerilor străini ai firmelor romȃneşti din industria mobilei, ca să cunoască proveniența ilegală a materiei prime din această industrie…

 

Frumoasă prezentare a unei industrii care aduce un aport pozitiv de 3 miliarde de Euro anual în balanța comercială a Romȃniei!

 

La fel ca predecesorul său din Guvernul Cioloş, Daniela Cristina Paşca Palmer, domnul Costel Alexe şi-a început mandatul printr-o deplasare organizată şi regizată de Fundația Conservation Carpathia (vedeți în acest video cine a plătit elicopterul din care doamna ministru a văzut problemele pădurilor).

 

Declarațiile pentru presă au fost făcute de pe fondul forestier al societăților comerciale controlate de miliardarii din Conservation Carpathia.

 

Fundație față de care ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi-a exprimat gratitudinea:

“Şi care (sic!), eu personal, ca ministrul Mediului, le mulțumesc!”

 

Nu ştim dacă mulțumirile ministrului au fost şi pentru cumpărarea de către societățile miliardarilor din Conservation Carpathia a mii de hectare din retrocedări ilegale, terenuri care au fost anterior proprietatea Statului Romȃn. Sau pentru cumpărarea ilegală, dovedită în justiție, a drepturilor devălmaşe din Obştea Moşnenilor Rucăreni şi Dȃmbovicioreni. Sau pentru terorizarea comunității locale din Rucăr, unde politicile de “sălbăticire” a zonei au mutat urşii din pădure în grajdurile, cămările şi casele oamenilor!

 

Oricum, ieftină promovare, pentru o deplasare cu maşina, pe frig şi ceață! Măcar doamna Daniela Cristina Paşca Palmer a fost plimbată gratis cu elicopterul! Şi nu a avut în față reporteri care să întrebe “cȃte tone de lemn se taie anual?” sau despre cele “38 de milioane de tone de copaci” care de taie, tot anual. Ori despre cele “20 milioane de hectare tăiate ilegal“, evident, tot anual!

 

Aşa reporteri, aşa ministru!

 

Care este! Sau care se petrece? Pe care vă mulțumim …

 
Top