Newsweek: Uscăturile din încrengăturile Conservation Carpathia

Publicat la: 26.03.2021| Comentarii|Fisiere atasate
 
Newsweek: Uscăturile din încrengăturile Conservation Carpathia

Newsweek România a publicat în ediţia print din 26 martie 2021 un amplu material despre “războiul pădurilor”, intitulat “Nu vedem pădurea din cauza cioturilor” (paginile 12 – 34 din revistă).

 

Trei pagini din dosarul despre păduri sunt rezervate unui “caz foarte special”: uscăturile din încrengăturile Conservation Carpathia.

 

Şi Newsweek a ajuns la concluzia că toate combinaţiile politice prin care proiectul miliardarilor a fost preluat de Statul Român duc la Cioloş şi au insistat asupra implicării reprezentanţilor sau colaboratorilor Conservationa Carpathia în retrocedări ilegale.

 

Afacerile cu un corupt: “un noroc” au spus reprezentanţii miliardarilor care vor sa achiziţioneze Munţii Făgăraş.

 

Newsweek prezintă şi un caz exemplificativ pentru modul în care Conservation Carpathia a achiziţionat pădurile: două contracte încheiate în aceeaşi zi la un notar public au adus un profit de 430.000 Euro intermediarului Sorin Ion Iacob, trimis în judecată de DNA în dosarul Sturza – Hrebenciuc.

 

Textul analizei Newsweek în fisierul pdf ataşat.

 

De ce a folosit Fundaţia Conservation Carpathia intermediari şi câţi bani s-au “spălat” prin aceste procedure – într-o analiză viitoare a Nostra Silva.

 
Top