Conservation Carpathia: Dreptul de a fi mȃncat de urs!

Publicat la: 11.12.2019| Comentarii|Fisiere atasate
 
Conservation Carpathia: Dreptul de a fi mȃncat de urs!

Atenție! Articol cu linkuri către imagini care pot şoca!

 

În Romȃnia anului 2019, comunități întregi trăiesc în teroare, avertizate încontinuu de alerte “extreme” să nu iasă din casă pentru că satul este sub asediul ursului.

 

La Rucăr, în județul Argeş, nu unul, ci cel puțin 8 urşi, înfricoşează toată colectivitatea: urşii forțează intrarea în țarcuri, în stȃnă, în grajduri, în cămară, iar oamenii se baricadează în case, îngroziți de iminenta întȃlnire fatală a unuia dintre ei cu ursul dezlănțuit.

 

 

Oameni din Rucăr:

 

  • Mariana Gutuie se trezeşte în fiecare zi, timp de un an, la 5 dimineața, pentru a rȃni la porci şi pentru a-i hrăni. Cu o lună înainte de Crăciun, îi mănȃncă ursul (vezi foto). Familia Godeanu pățeşte la fel: ursul le mănȃncă porcii (vezi foto), iepurii, găinile;

 

  • Codruț Jenaru mulge vaca, în grajd – în uşă îl aşteaptă, în două picioare, ursul. După atacuri repetate, vinde toate animalele, de frica ursului, şi pleacă în Spania, la cules de măsline;

 

  • Daniel Muşetoiu este atacat de urs, stă 26 de zile în spital, rămȃne cu sechele pe viață – nu este despăgubit de Statul Romȃn;

 

  • Maria Soare merge să ia ceva din cămară: în cămară se instalase ursul şi mȃnca sloiul de oaie.

 

La fel la Dȃmbovicioara: la 22 noiembrie 2019 ursul intră în gospodăria lui Sever Țențu şi omoară cinci oi (vezi foto). Vecinul îl vede cum pleacă cu două din ele, cȃte una sub fiecare braț… Exemplele pot continua: vaci (vezi foto), măgari (vezi foto) – toată agoniseala omului de la țară.

 

 

Izvorul acestei drame macabre porneşte la 4 octombrie 2016, cȃnd Cristina-Daniela Paşca Palmer, ministru al Mediului în Guvernul Cioloş, a suspendat ordinul care permitea vȃnătoarea de „lupi, urşi, râși şi pisici salbatice”. Anunțul ministrului a fost făcut într-o zi “simbolică” pentru conservaționişti, 4 octombrie fiind declarată ziua mondială a animalelor.

 

Ministrul anunța, pompos, înființarea Serviciului de Intervenție pentru Animalele Sălbatice, care să acționeze cu tranchilizante şi să protejeze comunitățile locale și bunurile oamenilor.

 

Vȃnătoarea la urs a rămas suspendată pȃnă în prezent (decembrie 2019), Serviciul de Intervenție pentru Animalele Sălbatice nu s-a mai înființat, iar “comunitățile locale şi bunurile oamenilor” au rămas în paza urşilor.

 

În 5 octombrie 2016, Christoph Promberger, directorul executiv al Fundaţiei Conservation Carpathia, trimite un email (în limba engleză, aici, sau în limba romȃnă, aici) în care îşi asumă paternitatea deciziei luată de ministrul Paşca Palmer:

 

we managed to explain her the full situation and consequently, yesterday she decided to ban all trophy hunting. The public support for this is so huge that no future Minister will dare to revoke this path, it would be political suicide. Just thought you might be interested in this, a milestone of carnivore conservation in Europe!

Traducerea:

am reusit sa ii explicam situatia completa si ieri ea a decis sa interzica vanatoarea pentru trofeu. Sustinerea publica este atat de mare incat niciun viitor ministru nu va indrazni sa revoce aceasta decizie, intrucat acest lucru ar insemna sinucidere politica. Ne-am gandit ca poate va intereseaza aceasta piatra de temelie in conservarea carnivorelor din Europa

 

Efectele acestei decizii influențate de miliardarii străini din Fundația Conservation Carpathia se văd astăzi în zonele rurale ale Romȃniei: comunități locale terorizate de urşi, trei oameni ucişi de urs numai în anul 2019, zeci de atacuri asupra oamenilor în 2019, mii de oameni îngroziți, speriați, înfricoşați, traumatizați, atacați în propriile gospodării, drame şi pagube incomensurabile (şi nereparate) prin uciderea animalelor domestice.

 

Una din cele mai terorizate comunități, atacată zilnic de urşi, este cea din comuna Rucăr, județul Argeş, localitate în care experimentul social al Conservation Carpathia are cea mai mare amplitudine: achiziționarea ilegală de drepturi în Obştea Moşnenilor Rucăreni şi Dȃmbovicioreni (a se vedea aici şi aici), cumpărarea a mii şi mii de hectare de terenuri forestiere şi agricole (mare parte provenite din retrocedări ilegale – de exemplu prin preluarea a 6400 hectare în bazinul Izvorele Dȃmboviței, proprietatea publică a Statului Romȃn), interzicerea accesului pentru localnici – premisele sălbăticiei absolute pe care vor să o instituie în Munții Făgăraş.

 

În acest context de teroare diurnă şi nocturnă, cu urşii în cămară şi în grajduri, rucărenii au ieşit în stradă să protesteze împotriva autorităților depăşite de situație, dar şi împotriva Fundației Conservation Carpathia şi a miliardarilor plictisiți şi blazați, cu atȃt de multă dragoste pentru natură încȃt nu a mai rămas nimic şi pentru om.

 

Ne mănȃncă urşii!“, “Vrem siguranță!“, “Afară, afară, cu neamțul din țară! (neamțul fiind Christoph Promberger, coordonatorul miliardarilor din Conservation Carpathia) au strigat cu mȃhnire şi durere rucărenii.

 

Numai că plȃngerea lor este posibil să fie “la mormȃnt străin“, cum spunea Chiorcea Stelian, păgubit care a strȃns o mapă de documente ca să-şi demonstreze prejudiciul – urmează să le înrămeze, pentru că despăgubiri nu a primit.

 

În prima acțiune publică după preluarea mandatului, noul ministru al Mediului, Costel Alexe, s-a deplasat în proprietățile acaparate de miliardarii din Conservation Carpathia şi le-a mulțumit pentru binefacerile făcute romȃnilor:

 

“Şi care (sic!), eu personal, ca ministrul Mediului, le mulțumesc!”

 

Îi oferim domnului ministru un prilej de reconsiderare a acestei poziții: rucărenii solicită autorităților să ia măsuri urgente şi decisive pentru scoaterea acestei comunități din teroarea instaurată de urşi şi de miliardarii de la Conservation Carpathia!

 

Altfel, ghidat de aceste personaje cu interese sinistre, nu are decȃt să legalizeze cel mai nou drept al romȃnului: dreptul de a fi mȃncat de urs! Corelativ cu obligația ursului de mȃnca cȃți mai mulți romȃni, ca să fie introdusă mai repede sălbăticia deplină în Munții Făgăraş!

 

Filmul complet al protestului oamenilor exasperați din Rucăr poate să fie vizionat aici. Versiunea scurtă a filmului aici.

 
Top