“Într-o după amiază” ministrul Paşca Palmer a fost convins de miliardarii Conservation Carpathia să înfiinţeze Parcul Naţional Munţii Făgăraş

Publicat la: 16.05.2019| Comentarii
 
“Într-o după amiază” ministrul Paşca Palmer a fost convins de miliardarii Conservation Carpathia să înfiinţeze Parcul Naţional Munţii Făgăraş

La 7 mai 2019, la Biblioteca Judeţeană Antim Ivireanul din Rm. Vâlcea, Fundaţia Conservation Carpathia a organizat o dezbatere cu privire la iniţiativa de înfiinţare a Parcului Naţional Munţii Făgăraş.

 

A fost o primă confruntare, faţă în faţă, a familiei Promberger şi a angajaţilor Conservation Carpathia cu moşnenii codevălmaşi din Ţara Loviştei.

 

 

La dezbatere au fost prezenţi şi Aurel Vorovenci şi Băjan Ghe. Tudor, membri ai Obştii Moşnenilor Rucăreni şi Dâmbovicioreni, care au expus modul ilegal, sancţionat de instanţă, prin care societăţile miliardarilor din Conservation Carpathia au intrat în obşte şi au cumpărat drepturile moşnenilor.

 

Toate comunităţile locale reprezentate şi-au exprimat ferm refuzul faţă de propunerea de înfiinţare a unui parc naţional coordonat de cetăţenii străini care au cumpărat deja 26.000 hectare în Munţii Făgăraş.

 

Miliardarii din Conservation Carpathia au fost confruntaţi de moşneni cu privire la modul în care au influenţat deciziile Guvernului Cioloş, prin doi membri ai consiliului de administraţie ajunşi secretari de stat la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, cu privire la plimbările gratuite cu elicopterul ale ministrului Daniela Cristina Paşca Palmer, dar şi cu privire la achiziţiile legale şi ilegale de terenuri în Munţii Făgăraş.

 

 

S-a solicitat restituirea terenurilor care înainte de 1948 au aparţinut Statului Român şi care sunt în prezent proprietatea societăţilor comerciale ale miliardarilor din consiliul director al Conservation Carpathia.

 

S-a aflat, conform declaraţiilor domnului Cristoph Promberger, că fostul ministru al mediului din Guvernul Cioloş, Daniela Cristina Paşca Palmer,  a preluat ideea unui “Yellowstone European” ÎNTR-O DUPĂ AMIAZĂ … pentru că acesta a fost timpul disponibil pe care l-a avut.

 

Consecinţele sunt dezastruoase pentru comunitaţile locale, care se văd lipsite de beneficiile dreptului de proprietate privată: terenurile sunt fie cumpărate de miliaradarii din Conservation Carpathia, fie vor fi afectate de restricţiile viitorului parc naţional.

 

Sau, cum sintetizează unul dintre moşneni o istorie milenară în Munţii Făgăraşului:

 

Nouă, oamenilor de la munte, nu a venit nimeni să ne dea nimic! Toată lumea a venit şi a luat!

 
Top