Dezbatere – Romania fara strategie forestiera de 3 ani

Publicat la: 15.05.2013| Comentarii|Fisiere atasate
 
Dezbatere – Romania fara strategie forestiera de 3 ani

Este important de menţionat că Strategia de dezvoltare a sectorului forestier în perioada 2001-2010, a expirat de 3 ani fără ca, fie o revizuire, fie o nouă strategie să-i ia locul. Pentru un privitor din afara sistemului, aceasta ar părea să însemne că sectorul forestier din România este ca o corabie cu pânze al cărui cârmaci, vremelnic ministru, încearcă să evite stâncile dar nu face altceva decât să rătăcească fără ţel, mânat doar de vântul ambiţiilor sau obligaţiilor politice.

Este de asemenea straniu ca să vrei să redactezi o strategie, în urma altei strategii, fără să faci o analiză a ceea ce s-a întâmplat ca rezultat a aplicării sau, după caz, a neaplicării strategiei precedente. Asta doar pentru a evita eşecurile sau neîmplinirile datorate prevederilor sau aplicării strategiei, printr-un feed-back onest şi responsabil.

O asemenea analiză nu s-a făcut, şi pentru a evita un răspuns imediat din partea autorităţii, precum că Raportul Secretariatului Guvernului este o asemenea analiză (aşa cum stă scris în Draft-ul Strategiei), ceea ce de fapt nu este, ataşăm raportul amintit. In realitate nici măcar nu este un Raport al SGG ci este un Raport al Băncii Mondiale al cărui beneficiar este Secretariatul General al Guvernului. Adică o explicaţie – ceva de genul Radio Erevan …

 
Top