VIDEO Cristoph Promberger: Conservation Carpathia a strâns bani defăimând poporul român!

Publicat la: 02.04.2019| Comentarii
 
VIDEO Cristoph Promberger: Conservation Carpathia a strâns bani defăimând poporul român!

Singurul lucru la care se gândesc proprietarii români este să transforme pădurile în bani, cât mai rapid posibil!

 

Totul este transformat în mașini extravagante, SUV-uri, oamenii vor doar să-și etaleze noua bogăție!

 

Românii transformă pădurile în case, în amenajări interioare scumpe, vile, case de weekend la munte în cele mai frumoase locuri!

 

Trebuie să acționăm rapid, dar știm că alături de câțiva parteneri puternici putem să o facem și o vom face!

 

 

Aşa a început să strângă cetăţeanul german Cristoph Franz Johannes Promberger banii cu care au fost achiziţionate peste 25.000 hectare de teren în Munţii Făgăraş.

 

Iar demersurile miliardarilor străini care cumpără munţii blazon ai României nu se opresc la această suprafaţă: pentru finalizarea proiectului de “salvare” a Munţilor Făgăraş din ghiarele românilor hrăpăreţi ar fi necesari minim 180.000.000 dolari.

 

De la această prezentare, făcută în luna noiembrie 2009, în Merida, Mexic, au mai trecut aproape 10 ani.

 

La momentul prezentării, Fundaţia Conservationa Carpathia nu era înfiinţată. Fundaţia a dobândit personalitate juridică în luna decembrie 2009.

 

O parte din miliardarii străini prezentaţi de Cristoph Promberger cumpăraseră deja, prin diverse societăţi comerciale, 5.500 hectare de teren în aria vizată (“practic, tot ceea ce a fost restituit în ultimii doi ani“).

 

Între timp au mai cumpărat încă 20.000 de hectare şi au primit donaţii şi fonduri în valoare de zeci de milioane de Euro (a se vedea, cu titlu de exemplu, acest articol, la punctul IV)

 

Defăimarea românilor pentru a strânge banii necesari proiectului, în 2009, nu este singura ocazie în care Cristoph Promberger îşi spune părerea cu privire la locuitorii teritoriului pe care îl cumpără străinii la metru pătrat: “NIŞTE ŢIGANI” – a se citi acest articol şi a se vedea acest video.

 

Alături de câțiva parteneri puternici putem să o facem și o vom face!” anunţa, mândru şi hotărât, Cristoph Promberger, la congresul din Mexic.

 

Iar miliardarii străini au continuat, timp de 10 ani, să acapareze teritoriul României (cheltuind peste 60.000.000 Euro pentru cumpărarea de terenuri), beneficiind de complicitatea şi implicarea instituţiilor Statului Român.

 

Totuşi, dacă românii “nu au relații cu pădurile pe care le primesc înapoi” (zecile de mii de români care au înfundat puşcăriile regimului comunist pentru că s-au opus preluării abuzive a proprietăţilor şi cooperativizării forţate sunt un detaliu nesemnificativ), ce legătură au cu acest teritoriu miliardarii din Fundaţia Conservation Carpathia?

 

 

Redăm, în extras, câteva din acuzaţiile aduse de Cristoph Promberger românilor şi Statului Român:

 

 • Odată cu aderarea României la Uniunea Europeană, cadrul legal al țării și condițiile s-au schimbat dramatic.

 

 • După 50 de ani de comunism, acum totul este pe dos.

 

 • Acum, cu aderarea la Uniunea Europeană, peste 3 milioane de hectare de pădure vor fi retrocedate, nu foștilor proprietari, pentru că majoritatea dintre ei nu mai sunt în viață, ci moștenitorilor lor.

 

 • Acești oameni nu au relații cu pădurile pe care le primesc înapoi, adesea ei nu mai locuiesc în zonă și ei doar dovedesc prin niște acte că bunicii lor au avut odată niște păduri acolo.

 

 • Acum, când primesc aceste păduri înapoi, singurul lucru la care se pot gândi este cum să transforme aceste păduri în bani, cât mai rapid posibil.

 

 • Deci, adesea, înainte să aibă acte de proprietate pe acele terenuri, ei le vând la companii de exploatare a lemnului, le taie, transportă lemnul și îl procesează în fabrici de cherestea nou construite.

 

 • Oriunde sunt retrocedate păduri, au loc imediat tăieri la ras, și tot mai multe cicatrici acoperă munții Carpați.

 

 • Acum totul a fost transformat în mașini extravagante, SUV-uri, oamenii vor doar să-și etaleze noua bogăție.

 

 • A fost transformat în case, în amenajări interioare scumpe, vile, case de weekend la munte în cele mai frumoase locuri.


 • În ziua de azi, cu democrația pe care o avem în România, conservarea nu mai este deloc o prioritate.


 • Există un Parc Național, Parcul Național Piatra Craiului. Piatra Craiului înseamnă „piatra regelui”. Dacă încerci să îi contactezi pe tipii ăștia azi, nici măcar nu răspund la telefon, pentru că telefoanele le-au fost tăiate, pentru că nu au fost în stare să își plătească facturile la telefon.

 

 • Dar acum trebuie să vă amintiți că suntem în Europa, și în Europa totul este mult mai mic și mai restrâns, așa că 50.000 ha este o arie imensă pentru standardele europene.

 

 • Conform unui studiu Greenpeace, în Europa au mai rămas doar două locuri care au 50.000 ha de sălbăticie sau locuri în care oamenii nu sunt prezenți.

 

 • Ceea ce facem este că încercăm să creăm cea mai mare pădure sălbatică a Europei.

 

 • Vrem să creăm un nou parc național privat, folosind finanțări private și publice deopotrivă.

 

 • În acest moment, localnicii nu înțeleg cât de importantă este conservarea pentru ei, deci ei practic își distrug propriile resurse, dar noi lucrăm pentru ei, totdată.

 

 • Am reușit să creăm o rețea de donatori, de susținători și sponsori și am salvat deja 5.500 ha de pădure, practic, tot ceea ce a fost restituit în ultimii doi ani.


 • Totuși, proiectul în întregime costă în jur de 130 milioane de euro, ceea ce este cam 180 de milioane de dolari.

 

 • Sunt enorm de mulți bani, dar deja am strâns peste 10% din această sumă în mai puțin de doi ani.

 

 • Acum este o fereastră de timp foarte scurtă și îngustă pe care o avem, așa că trebuie să acționăm rapid, dar știm că alături de câțiva parteneri puternici putem să o facem și o vom face.
 
Top