Sfidarea legii se plăteşte: bunurile Oraşului Borşa vȃndute la licitație publică!
La 1918, Gheorghe Pop de Băseşti, în discursul de la Marea Unire, deplȃngea neamul romȃnesc pentru cătuşele “care îl țineau legat de glia oligarhilor străini” şi pentru că a trăit într-o dureroasă şi umilitoare “iobăgie sufletească“.
Festivismul anului 2018 aduce bustul lui Badea Gheorghe în sediul Primăriei Borşa, supravegheat de la panoul de celebrități al oraşului de noul oligarh Frank Timiş – cetățeanul de onoare al oraşului.
Tocmai la Borşa, unde glia străbună a Composesoratului Nobil Borşa a ajuns glia oligarhilor Dan Adamescu şi Frank Vasile Timiş. Unde vechile amplasamente ale composesorilor sunt cumpărate “cu bună credință” de IKEA şi mii de hectare defrişate ilegal umflă profitul Holzindustrie Schweighofer (HS Timber Group).
Sesizȃnd această vecinătate stȃnjenitoare cu “duşmanii seculari“, Asociația Composesorală Borşa a cumpărat la licitație publică bustul marelui om politic.
Gheorghe Pop de Băseşti față în față cu Frank Timiş
La 10 ianuarie 2020, pentru că primarul PSD Timiş Ion Sorin a refuzat timp de aproape doi ani să achite de bună voie daunele de 527.000 lei stabilite printr-o sentință definitivă a Judecătoriei Sighetu Marmației, s-a procedat la vȃnzarea la licitație publică a mai multor bunuri sechestrate de executorul judecătoresc.
Toate bunurile licitate au fost achiziționate de Composesoratul Borşa, în contul datoriei stabilite de instanță, astfel că tot mobilierul din biroul primarului Timiş Ion Sorin, din biroul viceprimarului Mihali Gavrilă, din biroul secretarului Oraşului Borşa, Coman Anca, dar şi din sala de şedințe a Consiliului local Borşa, a fost evacuat sub supravegherea executorului, a jandarmilor şi a poliției.
Pȃnă la urmă, iată că sfidarea legii, a justiției, a statului de drept, se plăteşte: s-a ajuns la vȃnzarea la licitație publică a bunurilor Oraşului Borşa pentru că de 15 ani se refuză respectarea unei hotărȃri judecătoreşti definitive şi irevocabile pronunțată de Judecătoria Aleşd, sentință prin care a fost reconstituit dreptul de proprietate al Asociației Composesorale Borşa pentru suprafața de 17.000 hectare teren forestier.
Vizionați aici documentarul Rise Project despre unii din oligarhii de la Borşa.
Sau aici efectul Frank Timiş.
Ori aici atitudinea reprezentanților Guvernului, care recomandă termenul de 100 ani pentru executarea unei sentințe irevocabile.