Nostra Silva solicită demiterea ministrului Mediului şi Pădurilor, Costel Alexe

Publicat la: 10.04.2020| Comentarii|Fisiere atasate
 
Nostra Silva solicită demiterea ministrului Mediului şi Pădurilor, Costel Alexe

Pălăvrăgeala ministrului Costel Alexe naște ură. Nu știe nimic despre niciunul din domeniile ministerului său, nici despre mediu, nici despre ape, nici despre păduri. Dar agită populist pe oricine e interesat de subiect, identificând dușmani imaginari, în căutarea unei glorii ale cărei valuri să-l ducă în fotoliul de primar sau președinte de consiliu județean la Iași.

 

Politețea cu accent exersat moldovenesc (“ieuro”, “ieuropeni”) și familiaritatea fățarnică (pentru toți e … Costel) nu reușesc sa acopere impostura. A transpirat toată iarna cu gândul la alegerile din vară. Acum este primăvară – alegerile s-au amânat vreo șase luni. Vine vara, se gândește la figurile iernii și răcește. Și tremură tot timpul în căutarea notorietății și imaginii de luptător și justițiar. Se luptă cu “mafia pădurilor” (toți silvicultorii, de la Romsilva sau privați, toți proprietarii, toți forestierii) cu “mafia gunoaielor și poluatorilor” (neidentificată până zilele trecute, când a găsit-o: miriștile care ard primăvara).

 

La minister, de când a venit, pe toate le-a descoperit și încă le descoperă, după 6 luni, neorânduite, nedesăvârșite, toți ceilalți sunt cu lipsuri – dar în nimic nu se oglindește pe sine însuși, luptătorul Costel cel frumos și curajos. Are un fel de viețuire martiric, se sacrifică pentru poporul de pe Facebook: transmite live din pădure pe o ploaie torențială, cu capul descoperit, să nu zică lumea că vorbește pălăria, descoperă live pe munte, pe frig și ceață, binefacerile miliardarilor de la Fundația Conservation Carpathia, prinde în direct țiganii care ard cauciucuri și poluează Bucureștiul.

 

Se prezintă drept ministrul urșilor – deși presa informată îl tot înțeapă cu viperele [pe care le-a protejat dubios, pe când s-a descoperit iubitor al naturii, pentru 300.000 (i)Euro] – și al tuturor problemelor din această țară năpăstuită, salvată de intervențiile sale capabile, de luptător cu praştia. Desigur, există varianta să-şi imagineze că este biblicul David…

 

 

Câinele, dacă este păzitor bun, latră când vine hoțul. Când pleacă, tace. Dacă însă continuă să latre, atunci nu este păzitor bun. De când este ministru, Costel Alexe hămăie încontinuu: și la hoți și la oi și la stăpân și la umbre și la muște și la lună… Când mai muncește sau când mai cugetă (dacă gândeşte)?

 

Mandatul acestui erou în pijamale este o tabără de vară, toate le face pentru slavă deșartă și iubire de sine. După două mandate de deputat, împăunatul ministru Costel Alexe se laudă a fi un om politic – însă se mișcă și acționează cu dinți de lapte, în cel mai bun caz, sau cu protezele făcute cadou de scandalagii de la unele ONG-uri de mediu. Care dau din colţ în colţ acum să-şi salveze marioneta ministru de furia populaţiei agitate tot de ei pe reţelele sociale – brusc, după fotografia lansată de Costel Alexe, şi ong-urile ridică sloganul şi susţin… exploatarea sustenabilă a pădurilor României.

 

ONG-urile de mediu încearcă să-şi salveze marioneta

 

Există o singură soluție, pentru că ce are Costel Alexe din născare, leac nu are. Partidul Național Liberal trebuie sa schimbe pampersul de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor! Pute de trăznește tot partidul, domnule Orban!

 

Așadar, Nostra Silva – Federația Proprietarilor de Păduri și Pășuni din România solicită demiterea sau demisia de onoare (dacă are…) a acestui personaj care a venit la minister usturoi și va pleca ceapă!

 

 

POST SCRIPTUM

 

 

În tot acest context, ca bomboana pe colivă,  a intervenit zilele trecute superficialitatea avocatului poporului, Renate Weber, cu întrebări și interpelări de la lume adunate.

 

Deşi la aspectele ridicate de Avocatul Poporului în 8 aprilie 2020 instituţia în cauză solicitase din ianuarie un punct de vedere forului academic şi primise un răspuns documentat, încă din 3 martie 2020, de la specialiştii Facultăţii de Silvicultură şi Exploatări Forestiere din Braşov, la 8 aprilie 2020, fără a face vreo trimitere la acest răspuns, doamna Renate Weber solicită Ministrului de Interne, Marcel Vela, şi Ministrului Mediului, Costel Alexe, stoparea tăierilor de masă lemnoasă pe perioada stării de urgenţă.

 

Pentru cine e interesat de un răspuns științific la nelămuririle doamnei Renate Weber, ataşăm punctul de vedere al Grupului de Expertiză Forestieră din cadrul Facultăți de Silvicultură a Universității Transilvania din Brașov.

 

Cine nu e interesat de argumente ştiinţifice, să stea în continuare cu gura căscată şi să-l audieze pe cel mai bun şi frumos ministru, “praştia” Costel Alexe…

 
Top