VIDEO: Justiţia demontează înscenările PSD-iste din Borşa, Maramureş!

Publicat la: 27.03.2019| Comentarii
 
VIDEO: Justiţia demontează înscenările PSD-iste din Borşa, Maramureş!

Judecătoria Timişoara a admis cererea de înscriere în fals a Composesoratului Borşa.

Printre presupuşii autori ai falsului sunt primarul PSD din Borşa, Timiş Ion Sorin, dar şi interpusul lui Frank Timiş, Şteţcu “Cap de Urs” Toader

 

 

Pentru a se formula a opta cerere de revizuire împotriva unei sentinţei definitive şi irevocabile din anul 2004, s-a construit, la Borşa, Maramureş, un scenariu cu efecte “paranormale”: acte descoperite pentru prima dată în anul 2018 s-au xerocopiat singure şi au călătorit înapoi în timp, în anii 2017, 2016, 2010, fiind depuse ca probe prin diferite dosare civile şi penale!

 

La 14 martie 2018, un angajat al Primăriei Borşa, trecând pe lângă un imobil care se demola, observă în molozul rezultat de la lucrările de construţie câteva acte deteriorate.

 

Imediat, împreună cu alt funcţionar al Primăriei Borşa, se deplasează la groapa de gunoi a Oraşului Borşa unde găsesc în gunoiul descărcat de muncitorii de la salubrizare, prin molozul rezultat din lucrările de demolare, “o serie de acte”.

 

La 20 martie 2018, o comisie de inventariere constituită la Primăria Borşa, în frunte cu primarul Timiş Ion Sorin, întocmeşte un proces-verbal de inventariere a documentelor descoperite în moloz şi la groapa de gunoi.

 

Toate documentele, anterioare anului 1948, privesc Composesoratul Nobil Borşa, comunitate istorică de proprietari care, în anul 2004, obţine o sentinţă definitivă şi irevocabilă prin care i se reconstituie dreptul de proprietate pentru suprafaţa de 17.000 hectare teren forestier.

 

În perioada 2005 – 2017, împotriva sentinţei din 2004 a Judecătoriei Aleşd, au fost declarate şapte căi extraordinare de atac (revizuiri şi contestaţie în anulare), fiecare cu câte trei grade de jurisdicţie (judecătorie, tribunal, curte de apel) – toate procesele fiind câştigate de Asociaţia Composesorală Borşa.

 

La 13 aprilie 2018, Comisia locală Borşa de fond funciar trimite, prin email, Judecătoriei Aleşd, a opta cerere de revizuire, întemeiată de documentele noi, descoperite la 14 martie 2018 în groapa de gunoi.

 

Numai că, în urma unei proceduri de asigurare dovezi dispusă de Judecătoria Sighetu Maramaţiei, şi prin verificarea a sute de volume ale dosarelor judecate până acum, s-a descoperit adevărul – o situaţie care contrazice şi lipseşte de orice logică eşafodul construit la Primăria Borşa pentru “executarea” Composesoratului Borşa:

 

  1. executorul judecătoresc Amişculesei Călin Radu, de la Vişeu de Sus, descoperă la 17 mai 2018, în biroul primarului PSD Timiş Ion Sorin, care fuge de la executarea silită, un proces-verbal de inventariere, în original, semnat, ştampilat şi înregistrat, dar cu alt conţinut decât cel depus în instanţă de Comisia locală Borşa.

 

  1. copia xerox a unuia din înscrisurile “noi“, descoperite la groapa de gunoi, a fost depusă, la 7 septembrie 2010 (cu opt ani înainte de descoperirea “oficială”), de Regia Naţională a Pădurilor – Direcţia Silvică Maramureş, în dosarul 4700/30/2006 (prima cerere de revizuire);

 

  1. copii xerox de pe două din înscrisurile descoperite în 2018, au fost depuse, la 12 mai 2016, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, fiind ataşate la 10 denunţuri penale formulate de o persoană fizică din Borşa (soluţie de clasare în anul 2018).

 

  1. copia xerox a unui înscris nou, fabricat la groapa de gunoi, a fost depus chiar de Comisia locală Borşa, în anul 2017, în dosarele 1009/177/2017 şi 1671/177/2017 ale Judecătoriei Aleşd.

 

  1. copii xerox de pe alte două înscrisuri găsite în original, în 2018, în molozul gropii de gunoi, au fost depuse, la 7 decembrie 2016, la DNA Bucureşti, de “Cap de Urs” Şteţcu Toader, cel care deţine, cu finanţarea lui Frank Timiş, peste 4300 hectare teren forestier din proprietatea de drept a Composesoratului Borşa.

 

În faţa acestei evidenţe, la 27 martie 2019, Judecătoria Timişoara a admis cererea de înscriere în fals formulată de Composesoratul Borşa şi a dispus înaintarea actelor defăimate ca false, pentru cercetări, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara.

 

O conspiraţie nereuşită? Minciuna are picioare scurte…

 

Iar toţi aceşti conjuraţi ai spiţei de neam îşi au locul, alături de înscrisurile fenomenale descoperite, la … groapa de gunoi a istoriei!

 
Top