Primarul PSD Timiş Ion Sorin executat silit şi prins din nou cu minciuna

Publicat la: 26.07.2019| Comentarii|Fisiere atasate
 
Primarul PSD Timiş Ion Sorin executat silit şi prins din nou cu minciuna

Incompetenţă şi manipulare la Primăria Borşa!

 

O știre falsă, construită de Primarul Orașului Borșa, Timiș Ion Sorin, în stilul clasei stăpânitoare și a lumii politice care de 30 de ani luptă împotriva comunităților locale, a fost propagată de toată presa naţională (Mediafax, Antena 1, Digi24, ProTV, B1TV, Realitatea, Adevărul, Ştiripesurse, DCnews, Libertatea, Cotidianul, Evenimentul Zilei, Europa FM). O parte din ansamblul ştirilor false poate fi accesat la acest link Google.

 

 

Cu cinism brutal și egoism rece a fost legat decesul unei persoane pe muntele Pietrosul Rodnei și durerea unei soții ce și-a pierdut soțul de o activitate de executare silită pentru recuperarea unor penalitați de 530.000 lei, datorate de Orașul Borșa pentru nerespectarea unei hotărâri irevocabile pronunțată în anul 2004.

 

 

Este adevărat că în 18 iulie 2019 s-a instituit sechestru asigurător asupra bunurilor mobile ale Orașului Borșa: 5 autovehicule, mobilierul din sala de ședințe a consiliului local, din birourile primarului, viceprimarului și secretarului, bustul lui Gheorghe Pop de Băsești.

 

 

Dintre vehiculele sechestrate, trei au fost date în custodia domnului Mihali Matei, preşedintele Composesoratului Borşa (Skoda Octavia – MM 14 UAT, Dacia Logan – MM 14 SPC și Opel MM 09 PRB) fiind tractate și depozitate la o altă locație.

 

 

Celelalte două vehicule sechestrate – Dacia Logan MM 07 SPC (folosită de poliția locală Borșa) și Nissan Patrol (MM 01 UAT) au rămas în custodia și folosința debitorului Orașul Borșa, astfel cum se consemnează în mod expres în procesul-verbal de executare silită.

 

Într-un dialog cu jurnalistul Romeo Dobocan, administratorul paginii „Atac la Cenzura”, primarul Sorin Ioan Timiș a spus că mașina care ar fi trebuit să fie folosită de Salvamont pentru a urca la cota 1900, dacă nu ar fi fost sechestrată, este prima dintre cele trei, are numărul MM 14 UAT și este un Nissan Patrol, deci mașină de teren.

 

Dialogul dintre jurnalistul Romeo Dobocan si primarul PSD Timis Ion Sorin

 

De fapt, mașina cu numărul MM 14 UAT (aflată, într-adevăr, sub sechestru) este o Skoda Berlina!

 

Așadar, autoturismul Nissan Patrol nu a ieșit niciun moment din posesia și folosința Orașului Borșa și ar fi putut să fie utilizat la intervenția Salvamont din zona Pietrosul Rodnei.

 

 

Jurnaliștii care au preluat știrea falsă, pe lângă faptul că nu au solicitat și punctul de vedere al persoanelor acuzate, indirect, de decesul unei persoane, trebuie să privească în direcția potrivită: incompetența primarului Timiș Ion Sorin și refuzul autorităților de a respecta o hotărâre irevocabilă pronunțată acum 15 ani au fost elemente care au dus la intervenția eșuată a echipei Salvamont.

 

 

De exemplu, câte mașini de teren de ultimă generație și performante ar fi cumpărat primarul Timiș Ion Sorin cu cei peste 200.000 EURO dați firmelor de avocatură pentru a hărțui în instanță Composesoratul Borșa?

 

 

A fost construită o ştire falsă, cu complicitatea unei prese inerte, care nu verifică informația, pentru a se cultiva ura, o otravă infiltrată, încetul cu încetul, în sufletul unei comunității ce trebuie sa primească 17.000 hectare teren forestier și care trebuie demobilizată, cu orice preț, în demersul de recuperare a unui patrimoniu ce face parte, potrivit legii, din tezaurul istoric al României.

 

 

Dorim redarea integrală a acestui drept la replică, pentru ca informația să ajungă și la soția și familia îndurerată pentru a-și ușura sufletul de o povară: incompetența unui sistem criminal nu are vreo legătură cu Asociația Composesorală Borșa, ci ține exclusiv de administrația publică locală din Borșa.

 

 

Și poate se va găsi și un jurnalist care să spele onoarea presei și să investigheze modul în care, în ultimii 20 ani, autoritățile din Borșa și Maramureș au benchetuit cu Frank Timiș, Dan Adamescu, cu clanurile mafiote ale tăietorilor de păduri ș.a. mâncând hotarele strămoșești ale Composesoratului Borșa – pământul nostru sfânt – și bând cinstea neamului românesc cu toți cei ce au dreptul de a jefui această țară.

 
Top