Un vot “cu sufletul” pentru distrugerea pădurilor, sub bagheta clanului de tăietori de lemne și politicieni!

Publicat la: 27.02.2021| Comentarii
 

Tăierea abuzivă a pădurilor continuă sub “masca” serviciilor silvice și sub bagheta clanului de tăietori de păduri și politicieni.

De 16 ani urmaşii grănicerilor din Regimentul II de graniţă de la Năsăud (1762 – 1851) se judecă pentru anularea titlului de proprietate emis ilegal Primăriei Bistriţa Bârgăului. Suprafaţa în litigiu: peste 8.000 hectare pădure.

 

Tribunalul Bistriţa-Năsăud a stabilit în mai multe decizii de casare că proprietatea, înainte de 1948, a aparţinut comunităţii locale, nu unităţii administrative teritoriale.

 

Comisia Judeţeană Bistriţa Năsăud pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor a votat pentru continuarea tăierilor ilegale, mascând votul contrar legii prin “abţinerea” a 9 membri, abţinere ce a avut ca rezultat neîndeplinirea cvorumului.

 

Miza: distrugerea pădurilor prin tăieri de masă lemnoasă în valoare de milioane de Euro. Circuitul banilor trebuie să curgă în continuare şi alimentează buzunarele tuturor: firme de exploatare, silvicultori, politicieni, partide.

 

Jurămintele prefectului Stelian Dolha au ținut până la prima întâlnire cu interesele celor care fac milioane și milioane de Euro din tăierea pădurilor grănicerești de la Bistrița Bârgăului.

 

Prefectul Stelian Dolha s-a abținut de la vot, alături de alți 8 membri ai Comisiei Județene Bistrița-Năsăud, blocând aplicarea unei legi care protejează pădurile de tăieri ilegale.

 

Legea 374/2006, blocată de prefectul Stelian Dolha, “îşi propune să oprească tăierea abuzivă a pădurilor, realizată prin folosirea „mascată“ a serviciilor silvice.” (considerentele Deciziei nr. 451 din 12.04.2011 a Curții Constituționale).

 

Am încercat să descâlcim iţele acestei decizii ilegale şi am mers pe urma lemnelor şi a banilor: la tăietorii de păduri, la politicieni şi la Prefectura Bistriţa Năsăud.

 
Top