VIDEO Pisica pe căldură: Conservation Carpathia a întins-o de la propria dezbatere!

Publicat la: 04.07.2019| Comentarii|Fisiere atasate
 
VIDEO Pisica pe căldură: Conservation Carpathia a întins-o de la propria dezbatere!

La 26 iunie 2019, la Lerești, județul Argeș, Fundația Conservation Carpathia, în calitate de fost custode al Sitului Natura 2000 ROSCI0381 Râul Târgului – Argeşel – Râuşor a convocat o dezbatere cu privire la planul de management al Sitului.

 

 

Dezbaterea publică era finanțată printr-un proiect contractat cu Ministerul Mediului, cu un total de 2.080.000 Euro, accesat de Fundaţia Conservation Carpathia prin POS MEDIU (poziţia 187 din documentul de la sfârşitul articolului).

 

 

Cu o lună în urmă, la 27 mai 2019, a avut loc o primă întâlnire, tot la Lereşti, reflectată, în mod trunchiat în presa locală, drept o dezbatere în care comunităţile nu au avut obiecţiuni – evident, persoanele care au exprimat puncte de vedere au fost exclusiv angajaţii Fundaţiei Conservation Carpathia.

 

 

În acest context, primul lucru pe care l-au solicitat paticipanţii la dezbaterea din 26 iunie 2019 a fost comunicarea procesului-verbal sau a minutei de la întâlnirea precedentă, pentru a observa buna-credinţă a organizatorilor şi a Fundaţiei Conservation Carpathia.

 

 

Iniţial, doamna Anca Mercea, manager al proiectului, afirmă că nu are minuta, ulterior că nu o deţine decât în format electronic. Participanţii au fost de acord să li se înmâneze într-o formă printată, dar în timpul întâlnirii.

 

 

Reacţia Fundaţiei Conservation Carpathia a fost pe măsura consideraţiei pe care o are faţă de participanţii la întâlnire şi faţă de comunităţile locale: şi-au cerut scuze şi au întins-o, astfel cum a sintetizat situaţia unul din moşneni! În acest caz însă nu este valabil proverbul românesc: fuga-i ruşinoasă, dar e sănătoasă!

 

 

Persoanele prezente, convocate pentru dezbatere chiar de cei care au fugit după 15 minute de discuţii, au întocmit un proces – verbal de şedinţă, sesizând autorităţile statului cu privire la modul în care Fundaţia Conservation Carpathia înţelege să implementeze proiectul finanţat prin bani publici.

 

Actele întocmite şi comunicatul vor fi transmise, pentru obţinerea unei reacţii oficiale, Ministerului Mediului, Agenţiei Naţionale de Arii Naturale Protejate, Autorităţii de management pentru Programul Operaţional Sectorial Mediu, dar şi finanţatorilor Fundaţiei Conservation Carpathia, pentru a se reţine relaţia conflictuală şi neprincipială cu comunităţile locale a acestei fundaţii înfiinţată de miliardarii străini ce şi-au propus cumpărarea Munţilor Făgăraş!

 
Top